Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Carpaccio van tomaat & knoflookbrood

HOME | BLOG | Recepten | Carpaccio van tomaat & knoflookbrood

Carpaccio van tomaat & knoflookbrood

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten (incl. baktijd)

Boodschappenlijstje: 1 persoon

  • olijfolie
  • 1 grote rijpe vleestomaat
  • 4-5 radijsjes
  • takje verse peterselie
  • takje verse bieslook
  • 2-3 blaadjes basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde tuinkruiden
  • Zeezout en peper

Verwarm de oven voor op 200°

Bereiding : Ontvel de tomaat en snijd deze in flinterdunne plakjes. Maak van de olijfolie en de kruiden een dressing. Wrijf hier de tomatenschijfjes mee in. Snijd de radijsjes in flinterdunne reepjes. Verdeel de tomatenschijfjes over het bord. Drapeer hier de fijngesneden radijs en de verse kruiden over heen. Besprenkel met wat olijfolie en wat grof zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Bereiding knoflookbrood: Bereid het brood, voeg 40 ml koud water toe aan één zakje brood, voeg hier knoflookpoeder aan toe en wat fijngesneden peterselie. Kneed het deeg, vorm een bal en druk deze plat. Smeer het brood in met tomatensuas. Bak gedurende 20-25 minuten op bakpapier in het midden van een voorverwarmde oven (200 C°). Snijd het brood in stukken en serveer deze bij de tomaten carpaccio.

Veratietip onderhoudsfase: Voeg aan de carpaccio flinterdun gesneden mozarella toe, ook lekker met komkommer schijfjes.

 

 

2019-02-25T14:38:17+02:00

Leave A Comment