Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Feestdagen Serveersuggesties

HOME | BLOG | Recepten | Strikte fase (2) vlees of vis | Feestdagen Serveersuggesties

Feestdagen Serveersuggesties

Recepten eiwitdieet past in ieder eiwitdieet vanaf fase 1

Ook tijdens je dieet kun je smaakvol en gezond eten. We geven je wat serveersuggesties om jouw gerecht een feestelijke uitstraling te geven! Het ook wil tenslotte ook wat.

Rooster je brood (2 sneetjes) verwijder de korsten, maak hier knoflook croutons van. Snijd het geroosterd brood in mooie partjes en beleg ze met verse groenten zoals tomaat, komkommer, radijs, geraspte wortel (uitzondering). Maak een dressing van verschillende kruiden, mosterd, olijfolie. Omdat het feest is kan je als uitzondering ook een dressing maken van zure room met verse bieslook, salade kruiden.

Kipfilet open snijden met een vleeshamer plat slaan. Wok wat verse spinazie met wat ui en knoflookpoeder in circa 3-4 minuten tot deze geslonken is. Voeg hier wat fijngesneden mozzarella aan toe en vul hier mee de kipfilet. Dichtvouwen gebruik eventueel een cocktailprikker om het bij elkaar te houden. Filet  in circa 10-15 minuten dichtschroeien.

Soep gebruiken als basissaus: Bereid de soep met de helft minder water dan voorgeschreven. Meng hier een lepel zure room (uitzondering ) en verse kruiden (bieslook, tijm, koriander)  doorheen. Champignonsoep kan je aanvullen met wat gebakken champignons, aspergesoep met groene aspergetips, tomatensoep met wat verse tomaatblokjes, verse basilicum.

Coquilles met tapenade olijf. Bak de coquilles in circa 5-6 minuten in een pan met anti aanbaklaag of grilpan aan beide zijde bruin, regelmatig keren. Maak een bedje van tapenade olijf, bedek deze met de coquilles.  Garneer met een vers takje bieslook / basilicum.

Gevulde pannenkoek. Maak van pannenkoek bacon kaas, 2 hele dunne flensjes.  Drapeer de pannenkoek in een kookring en vul deze met een verse groenten vulling.  Verwijder de kookring en bind deze met een streng bieslook bij elkaar. Maak vulling van fijngesneden tomatenblokjes, courgette, komkommer, verse bieslook en een eetlepel zure room. Meng het geheel goed door elkaar op smaak brengen met wat peper en zout.  Vul aan met gerookte zalm rolletjes. Snijd de zalm in dunne reepjes, besmeer deze met zure room, besprenkel met zwarte peper, rol de zalm dicht en leg deze als garnering op de groenten.

Chocolade dessert: Smelt wat pure chocolade 80-90 cacao% (uitzondering), maak met een spatel een dun laagje op bakpapier en leg deze in de koelkast. Bereid de chocolade cake in een cakevormpje in circa 1,5 minuut magnetron 800 watt. Haal deze uit de vorm.  Bedek deze met 2 eetlepels zure room. Haal de uitgeharde chocolade uit de koelkast breek hier 2 lange stukken van en garneer hiermee het cakeje. Bestrooi met wat pure cacao poeder of een klein beetje poedersuiker (uitzondering).

2018-09-28T10:07:11+02:00