Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Fusilli met snelle groenten

HOME | BLOG | Recepten | Fusilli met snelle groenten

Fusilli met snelle groenten

Makkelijk eiwitdieet recept,  past in ieder eiwitdieet vanaf fase 1

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Boodschappenlijstje: voor 2 personen (of 2 dagen):

Voor 1 persoon kan je heel makkelijk de dosering halveren. Je kunt ook de helft luchtdicht verpakt bewaren voor de volgende dag en als koude salade eten!

  • 2 zakjes fusilli
    product goedkoopste proteïnedieet
  • 3 eetlepels walnotenolie / olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 100 gram verse spinazie
  • 100 gram verse dunne asperges
  • 50 gram spruitgroenten (prei) / kiemgroenten
    verkrijgbaar bij de groentenboer
  • 6-8 honing tomaatjes / zoete cherrytomaatjes
  • 3-4 verse zilveruitjes
  • Knoflookpoeder
  • Gedroogde of verse Italiaanse kruidenbasilicum, dille, oregano, tijm

Bereiding: Zet 2 pannetjes water op (fusilli & asperges) en verwarm de oven op 180º.  Snijd de courgette doormidden en maak met een kaasschaaf dunne plakken circa 6 stuks. Smeer de stroken courgette in met walnotenolie en plaats ze in het midden van de oven. Laat ze in circa 10 minuten zacht worden! Zet een kookwekker om te voorkomen dat ze aanbranden. Verhit in een koekenpan met anti aanbaklaag de walnotenolie en fruit hier de fijngesneden zilveruitjes en de honing tomaatjes op laag vuur. Kook de fusilli in circa 6 minuten gaar. Blancheer de asperges in circa 5 minuten.

Voeg aan de ui & tomaat de bladspinazie, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden toe. Zet het vuur laag en schep het geheel om. Voeg de fusilli, asperges en de courgette toe, nog even omscheppen, bestrooien met wat grof zeezout. Een lekker snelle maaltijd in een handomdraai op tafel.

Serveertip: Garneer met een reepje courgette of verse kruiden.

Variatietip: Ook lekker met tomatensaus kant en klaar of vers gemaakt.

  • 2 grote vleestomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 rode paprika
  • 1/4 ui
  • 1/4 bouillon blokje
  • zwarte peper

Bereiding: fruit in een klein pannetje in de olijfolie de ui, tomaat en paprika in 6-10 minuten zacht. Goed blijven roeren. Voeg de kruiden en de bouillon toe. Voeg 20 ml water toe en laat het geheel in circa 20-30 minuten goed inkoken. Voor een echte Italiaanse tomaten saus kan je 1-2 stengels bleekselderij toevoegen.

2019-07-03T09:57:21+02:00

Leave A Comment