Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Gazpacho

HOME | BLOG | Recepten | Soep | Gazpacho

Gazpacho

Boodschappenlijstje: 1 persoon

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Koelen: circa 3 uur

  • 1 zakje brood
    Product goedkoopste proteïnedieet
  • 1 eetlepel gedroogde tapenade kruiden of Italiaanse kruiden
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 1 zoete gegrilde puntpaprika
  • 1 kleine komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • grof zeezout
  • peper
    Voor garnering:
  • fijngesneden paprika
  • reepjes komkommer
  • lente-ui

Bereiding: Maak de puntpaprika schoon, snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten. Bestrijk een grilpan met olijfolie en gril de paprika in circa 10 minuten zacht, regelmatig keren. Snijd de tomaten, paprika en komkommer in stukken. Doe dit samen met de knoflook in een hoge kom. Schenk de olijfolie en azijn erbij en pureer alles met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft en breng hem op smaak met zout en peper. Zet de gazpacho afgedekt in de koelkast tot hij goed koud is.

Bereid het deeg voor het brood volgens de omschrijving met 40ml koud water, voeg hier een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden of tapenade kruiden (te verkrijgen in de betere supermarkten).

Serveer de  soep in een glaasjes, sprenkel er nog wat olijfolie over en garneer de soep met stukjes paprika, komkommer, lente-ui, fijn gesneden tomaat en verse tuinkruiden.

2017-05-03T14:28:56+02:00

Leave A Comment