Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Gevulde paprika

HOME | BLOG | Recepten | Oven gerechten | Gevulde paprika

Gevulde paprika

Voorbereiden:5-10 minuten
Bereiding: 25 minuten

Boodschappenlijsjte:
voor 1 persoon

  • 1 zakje groentesoep
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote rode of groene paprika
  • 4 cherrytomaatjes
  • ¼ courgette
  • 50 gram champignons
  • ¼ gele paprika
  • 1 stengel prei
  • verste tijm
  • verse rozemarijn
  • citroenschil rasp

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika en snijd het topje eraf, verwijder aan de zaadlijsten.

Voeg 160 ml water toe aan 1 zakje groentesoep. Verwarm de soep in een klein steelpannetje, niet laten koken en goed doorroeren. Laat de soep even staan.

Snijd ondertussen de overige groenten in heel kleine stukjes. Verhit in een hoge koekenpan de olijfolie en voeg hier alle groenten aan toe, laat de groenten op hoog vuur in circa 5 minuten beetgaar worden. Voeg de groenten toe aan de soep en roer alles goed door. Voeg er een klein beetje verse tijm en rozemarijn en citroenschilrasp aan toe. Vul de paprika met de groenten en zet het dekseltje er boven op. Plaats de paprika in het midden van de oven en laat deze op 180 graden in 20 minuten zacht worden.

Variatietip: Voeg ook andere groenten toe aan je vulling zoals broccoli, peultjes, boontjes of groene asperges.

Serveertip: Serveer de paprika op een groot bord, leg het dekseltje er langs en serveer met couscous of rijst.

2017-05-03T14:28:56+02:00

Leave A Comment