Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Knolselderij

De voedingswaarde van 100 gram verse knolselderij is:
Koolhydraten 5 gr
Eiwit – proteïne 2 gr
Vet 0,4 gr

Knolselderij, is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderij vormt een knol met een diameter van zo’n 10 cm.  Hoewel knolselderij voor de knol wordt geteeld, kunnen de bladeren ook worden gegeten.

Geraspte of in stukken gesneden knolselderij is bijzonder smakelijk met name in de nsoep. Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de snijselderij.

Uiteraard kan men de jonge bladeren van de knolvariant ook best, net als die van de andere variant, in de soep gebruiken. De jonge bladeren zijn altijd veel zachter en veel eetbaarder.

Bron: Wikipedia

2017-05-03T14:29:06+02:00