Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Krokantjes variaties

HOME | BLOG | Recepten | Strikte fase (2) vlees of vis | Krokantjes variaties

Krokantjes variaties

Recept geschikt voor ieder eiwitdieet – proteïnedieet vanaf fase 1
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

NIEUW in ons assortiment KROKANTJES, om eindeloos mee te variëren. Op dieet en toch gezond snacken.
Hier wat suggesties waar je de krokantje allemaal mee kunt belegen.

Benodigdheden:

  • 1 zakje krokantjes
    product goedkoopste proteinedieet
  • 1 stengels lente-ui
  • 1 grote vlees tomaat
  • 1 sjalotje
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 1/2 kleine dunne prei
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode (punt) paprika
  • 2 witlof stronken
  • 1/2 limoen of citroen
  • Eetlepel créme fraîche of magere yoghurt*
  • of 1 eetlepel Hüttenkäse*
  • 50 gram magere hamblokjes (fase 2)
  • 50 gram gerookte zalm (fase 2)
  • 50 gram Hollandse garnaaltjes (fase 2)
  • takje verse basilicum/peterselie/bieslook
  • Knoflookpoeder
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Vers gerookte zalm oprollen, besprenkelen met wat limoen/ citroen sap wat vers gemalen zwarte peper.
Meng een eetlepel garnalen met een theelepel tomatenketchup, magere yoghurt, wat vers gemalen peper en citroensap.
Meng een eetlepel garnalen met een eetlepel hüttenkäse, wat peper en zout en fijn gesnipperde bieslook.

Snijd komkommer, rode paprika in hele fijne stukjes. Meng hier een eetlepel créme fraîche doorheen, wat peper, zout, fijngehakte peterselie doorheen. Goed mengen, serveer dit in een los schaaltje bij de krokantjes. Niet lang van tevoren mee beleggen. Bevat veel vocht waardoor de krokantjes zacht kunnen worden.

Bereiding tomaten tapenade: Snijd het sjalotje in hele fijne stukken. Vleestomaat in stukken snijden, verwijder de harde kern. Snijd 1/4 van de puntpaprika in hele fijne stukken. Bak in een hoge kleine pan in één eetlepel olijfolie de sjalot, tomaat en paprika. Regelmatig omscheppen en in 10-15 minuten zacht laten worden. Vervolgens blenderen. Voeg hier wat knoflookpoeder, fijn gesneden basilicum en wat peper en zout aan toe. Snijd een handje vol cherry tomaatjes in vieren. Laat de tapenade in de koelkast even afkoelen. Schep hierna de cherry tomaatjes door de tapenade. Tip: maak een dubbele hoeveelheid tapenade. In een afgesloten bakje, lang houdbaar.  Je kunt natuurlijk de rode paprika ook vervangen door groene. In de onderhoudfase kan je er ook nog fijngensnipperde groene of zwarte olijven aan toevoegen.

Serveer de krokantjes met een lepel tapenade, garneer met fijngesneden lente uit. Of beleg met flinterdun gesneden komkommer met een theelepel tapenade. Snijd de puntpaprika in flinterdunne schijfjes en garneer met de tapenade.

Ham/prei en/of ham/witlof: Snijd de witlof in fijne stukjes, harde binnenkern verwijderen. Snijd de prei in fijne ringetjes. Prei goed afspoelen. Meng hier fijngesneden magere hamblokjes doorheen. Mengen met een eetlepel, magere yoghurt, light mayo, of hüttenkäse, wat fijngesnipperde bieslook, vers gemalen peper.

Serveersuggestie: bewaar wat losse blaadjes van de witlof, bedek hier het schaaltje mee.

Serveersuggestie: Garneer met een takje verse peterselie, wat fijn gesneden lente-ui, bieslook, basilicum. Het ook wil ook wat.

Tip: Dagelijks een flinke portie verse groenten eten is heel belangrijk tijdens je proteïnedieet. Je kunt groenten zoals paprika en verse kruiden goed invriezen. Sommige groenten zijn ook lang houdbaar zoals: prei, courgette, aubergine,  komkommer, tomaten. Snijd de groenten fijn en verdeel ze in porties en vries ze in. Zorg er in ieder geval voor dat je groentelade altijd goed gevuld is. Je kunt eindeloos variëren met groenten. Koop sla/ ijsberg sla in een krop, blijft langer houdbaar dan voorgesneden sla. Rucola kan ook goed worden ingevroren, erg lekker om door je chili con carnepasta bolognese te scheppen en lauw warm te eten.

* Als uitzondering op de strenge regels mag je best een keer bij een speciale gelegenheid een eetlepel magere yoghurt/ Hüttenkäse gebruiken om je gerechten te bereiden. Je gebruikt hier zo weinig van dat het nauwelijks invloed heeft op je dieet.  Je kunt beter gezond snacken. Weet je dat je een feestje hebt, compenseer het op die dag door veel “natte” producten te eten (producten die je aanmaakt met water) en laat de snacks zoals: repen, koeken etc op die dag achterwege.

 

2018-08-09T14:56:56+02:00

Leave A Comment