Dé GOEDKOOPSTE in Nederland & België|info@goedkoopsteproteinedieet.nl

Torentje van gemarineerde groenten

HOME | BLOG | Recepten | Basis ingrediënt brood | Torentje van gemarineerde groenten

Torentje van gemarineerde groenten

Voorbereiding: 40 minuten
inclusief het bakken van een vers broodje
(liefst een halve dag van tevoren marineren!)
Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden: grilpan + kookring

Boodschappenlijstje: voor 1 persoon

  • 1 zakje brood
    Product Goedkoopste Eiwitdieet Proteïnedieet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • kruidenmix Italiana*
    verkrijgbaar in 3 smaken, Napoli, Sicilië of Toscane
  • knoflookpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 pompoen
  • 1/4 aubergine (dikke gedeelte)
  • 1 grote rode ui
  • 1 grote vleestomaat
  • 1/2 rode paprika
  • 100 gram gemengde sla
  • cherrytomaatjes met steel (voor garnering)
  • 1 theelepel zoetstof
  • verse dille
  • verse basilicum
  • grof zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Van de overgebleven restjes maak je een lekker maaltijdsoep voor de volgende dag!

Onderhoudsfase variatietip:

  • blokjes magere feta kaas
  • 1-2 plakjes cheddar kaas

Marineren groenten: Maak een marinade van olijfolie en de kruidenmix Italia. Snijd de pompoen, tomaat, aubergine, rode ui, in dikke plakken. Rode paprika in 2 stukken, inkepingen maken en platdrukken. Pompoen met een kookring op maat maken. Bestrijk de groenten met de marinade en wikkel ze in folie. Laat ze circa een halve dag goed intrekken. Bak de groenten na het marineren in een grilpan. Start met pompoen en aubergine en de rode uit. Gril deze in circa 8-10 minuten, regelmatig keren. Gril de tomaat pas in de laatste minuten.

Bereiding: Bereid het brood volgens de omschrijving: Voeg 40 ml koud water toe aan één zakje brood, kneed het deeg, vorm een platte bal en bak dit gedurende 20-25 minuten op bakpapier in een voorverwarmde oven (200 C°).

Meng een theelepel olijfolie met zoetstof en knoflookpoeder. Bestrijk hiermee de cherrytomaatjes. Laat voor de sier de steeltjes aan de tomaatjes zitten. Bestrijk de tomaatjes met het mengsel en bak deze de laatste 10 minuten mee met het brood.

Laat het brood even afkoelen. Snijd het brood doormidden. Meng een eetlepelolijfolie, tomatenpuree, wat fijngesneden basilicum en knoflookpoeder en bestrijk hiermee beiden helften. Leg het brood onder de gril of tosti-ijzer en gril het in circa 4-5 minuten tot er een krokante laag ontstaat.

Maak vervolgens een torentje van brood, plakje pompoen, plakje aubergine, tomaat, rode ui etc. eindig met cherrytomaatje en een takje verse basilicum.

Serveertip: Serveer met een frisse gemende salade. Alleen besprenkelen met wat olijfolie, wat zeezout en verse zwarte peper.

Variatietip: Ook lekker met courgette, groene en rode paprika. Onderhoudsfase voeg aan het torentje 2 plakjes cheddar kaas toe. Voeg aan de gemengde salade kleine blokjes feta toe.

*Verkrijgbaar in 3 smaken, Napoli, Sicilië of Toscane. Verstegen heeft een groot assortiment gedroogde kruiden verkrijgbaar in verschillende smaken. Laag in koolhydraten. Zo geef je  maaltijden tijdens je eiwitdieet  iedere avond een andere smaak.  Eindeloos variëren. Lekker en gezond eten tijdens je eiwitdieet. Snel, verantwoord en blijven afvallen.

 

2019-02-05T08:19:00+00:00

Leave A Comment